dimarts, 12 de febrer del 2013

El bloc de Catiusques

Hola de nou!

Feia molt de temps que no escrivia al bloc! M'haureu de perdonar! He estat un temps inactiva, però ja torno a estar en marxa, o almenys ho intentaré. Començaré treient la pols del meu bloc a veure si puc aportar quelcom interessant.

Perquè veigueu que no són paraules buides això que dic de treure la pols al bloc, em poso les piles i avui mateix us faig un nou suggeriment de bloc. Us volia convidar a fer un cop d'ull al bloc d'horticultura ecològica que es diu Catiusques. Entreu-hi, remeneu, llegiu, mireu i sobretot feu-hi els vostres comentaris!

Per tots aquells/es que us agrada l'horticultura ecolològica i us agradaria tenir un hort ecològic però no sabeu per on començar? Us recomano que el visiteu, ja que en aquest bloc s'explica pas a pas com es pot intentar de fer. Al menú de la dreta hi ha diferents apartats: Inici, Abans de començar / Diari / Qui som.

En cadascun d'aquests apartats hi trobareu més subapartats. Feu-hi un cop d'ull. Si tafanegeu veureu que a "Abans de començar" trobareu el següents subapartats on s'expliquen totes aquelles coses que s'han de fer abans de començar a treballar la terra:
- Treballar amb la lluna: tota la informació necessària que es necessita per treballar d'acord amb les fases de la lluna.
- Preparar la terra: aquí hi ha l'explicació des de que es mesura la parcel·la, es fa el croquis fins a distribuir les parcel·les de l'hort.
- Mètodes: s'expliquen els diferents mètodes que es poden fer per treballar la terra per tal d'aprofitar els beneficis que ens poden aportar aquests. Entre ells hi trobareu el mètode del conegut Gaspar Caballero de Segovia, el mètode per associació de cultius o bé el mètode per rotació. 
- Tasques de l'hort: s'expliquen aquelles tasques generals que cal fer a l'hort, com ara conèixer la diferència entre els termes sembrar i trasplantar així com conèixer quins són les malalties més freqüents a l'hort i com poder-les resoldre de manera ecològica, sense l'ús de pesticides.
- Sistema de reg: s'explica com s'ha de regar l'hort segons l'època de l'any, quin és el sistema de reg més recomanable, etc. 

A l'apartat del Diari, hi ha un seguiment exhaustiu de dia a dia, de totes les tasques que s'han fet des del primer dia fins a l'actualitat. 

Així que ja ho sabeu! Si algú s'anima, aquí està explicat pas a pas! El bloc permet fer-hi comentaris. Comentar, intercanviar informació, intercanviar experiències, compartir...  és una forma d'aprenentatge i enriquiment!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada